“Ясно е, че няма никакви доказателства Бойко Борисов да се е опитвал да помага на Сретен Йоцич. В подземния свят се говори, че видни босове са правили постъпки пред шефове в МВР дали не може по някакъв начин Йоцич да бъде освободен. Получили са категоричен отказ. Най-активен сред тях бил покойният Милчо Бонев – Бай Миле”, пише в материал в. “24 часа”.
Свидетели по делото за смъртта му разказват, че двамата били много близки и често се заседявали на софра. Твърди се също, че бандата хърватски убийци, които преди години разчистиха подземния свят в София, били наети от Бай Миле с посредничеството на Сретен Йоцич.
Милчо Бонев много живо се интересувал от това какви са възможностите за освобождаването на Йоцич. Обещавал на различни хора сериозни финансови стимули, но не успял да помогне на приятеля си. Причината е проста. Въпросът с Йоцич стигнал на ниво правителства и не е имало никакъв шанс да се разреши положително за сръбския мафиот.


Припомняме, че през 1993 г. Йоцич е осъден в Холандия заради убийство, но избягва от затвора и се укрива. Издирван е от редица европейски държави. В периода 1998 - 2002 г. е влизал у нас многократно, използвайки различни паспорти. Йоцич е задържан в София на 20 юни 2002 г. при спецакция на НСБОП. През август същата година е екстрадиран в Холандия по молба на холандската полиция, тъй като има обвинение за подготовка за убийство на холандски прокурор. Не са събрани обаче достатъчно доказателства и е върнат в Сърбия, където е следствен за убийството през 1995 г. на Горан Мариянович - Гокси Бомбаша. През май 2006 г. Йоцич е пуснат от Белградския съд под гаранция от 300 хиляди евро по делото за подготовка на убийството на Гокси Бомбаша.

На 7 април т. г. Йоцич беше разпитан от Окръжния съд в Белград по същото дело. Йоцич е обвинен, че през юли 1995 г. е платил 50 000 германски марки на Миодраг Проданович и Боян Милосавлевич, за да убият Горан Марянович, известен като Гокси Бомбаша и още един човек по прякор Дуца. Пред съда Йоцич заяви, че е невинен.
“В България бях в безопасност, защитаваше ме техният разузнавателен сектор, Бойко Борисов, който по-късно стана кмет на София и Николай Гигов, собственик на ФК “Локомотив”, с който имах общ бизнес, той беше легален търговец на оръжие. Малко е странно, но какво да се прави, такова беше сътрудничеството”, каза пред съда в Белград Сретен Йоцич. Съдът призова като свидетел Бойко Борисов на 26 октомври. /БЛИЦ