3000 машини участват в разчистването на републиканската пътна мрежа. Това съобщи в Ловеч министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, предаде БНР.
 Тя заяви, че във връзка с тежката зимна ситуация в страната в момента за разчистването на пътищата помагат и военни. "За да могат да осигурят пробива на пътищата или да могат да осигурят основно работата на ремонтните екипи по електрозахранването", каза тя. Намесата на военна техника се налага в крайните североизточни райони на страната. 

По повод правителствения план за борба с битовата престъпност Румяна Бъчварова посочи, че до края на годината предстои назначаването на три хиляди полицейски служители. "Имаме готовност две до три седмици да назначим сътрудници по охрана, както и да проведем конкурсите, които са обявени. Ефектът от тях ще бъде след няколко месеца, може би към септември до края на годината. МВР ще има допълнително поне три хиляди служители до края на тази година", коментира Бъчварова.

В Ловеч министър Бъчварова представи новия директор на областната дирекция на МВР старши комисар Петър Енчев, който поема поста от напусналия Иван Пепелджийски. Досега Енчев е бил заместник-директор на Областната дирекция на МВР в Плевен и началник на криминалната полиция в града.