БДЖ предупреждава пътниците да внимават, когато са в близост до жп релси, и играят набиращата популярност игра „Покемон гоу”. Железопътният превозвач предупреждава потребителите на играта, че търсенето на покемони в железопътни райони не е безопасно начинание, пише в писмо на БДЖ.
„В разгара на лятото, когато зачестяват ваканционните пътувания, а разходките и игрите под открито небе са по-желани и приятни, се увеличава и рискът от инциденти поради проявена разсеяност”, предупреждават още от железниците.
 
„БДЖ настоятелно напомня, че влаковете не могат да спират бързо, за да избегнат намиращите се на релсите хора или превозни средства. Освен това съществува оптична илюзия, която не разрешава да се прецени разстоянието от влака до вас и неговата скорост. При преминаване на влак съществува опасност да бъдете повлечени от въздушния поток или ударени от извънгабаритен товар на влака”, предупреждават още от БДЖ.
 
От превозвача настоятелно призовават за по-голяма бдителност и за спазване на всички предупредителни знаци около железопътните линии или в гарите.