Двехилядното бебе на Специализираната болница за акушерство и гинекология „Селена” се появи навръх „Свети Валентин”, съобщиха от частната клиника в Пловдив. Малката Андреа Каменова Стоянова проплака на 14 февруари в 9,36 часа. Раждането й е със „секцио” и родителите планираха бебето да се появи точно в този ден, обясниха лекарите.
„Бебе 2000” на „Селена” тежи 3,130 кг , госпожицата е висока 50 см. Раждането премина без усложнения, момиченцето е здраво и вече се храни с майчина кърма, каза педиатърът д-р Албена Молева.

За 32-годишната майка Златомира Стоянова от Пловдив това е първа рожба. Според нея детето й се е родило под щастлива звезда – на един прекрасен празник, какъвто е Денят на влюбените, и едновременно с това като двехилядното бебе в практиката на специализираната клиника „Селена”.

Пловдивската АГ-клиника започна работа в началото на ноември 2006 г. Първото раждане в нея бе на 2 ноември, когато се появиха близнаци, обясни д-р Снежана Топалова, която е извършила Цезаровото сечение на Андреа. Сега се ражда двехилядното ни бебе, а до края на годината очакваме децата да са повече от 3 000, добави тя. Месечно болницата приема между 90 и 120 родилки.

Жените, които раждат в „Селена” са в най-жизнеспособната си и фертилна възраст. Близо две трети от пациентките на болницата правят едновременно кариера и стават майки на възраст между 20 и 35 години, казаха лекарите. Такъв е случаят и с 32-годишната родилка на „Бебе 2000” Златомира Стоянова, подчертаха те. /БЛИЦ