Бедствено положение е обявено на територията на село Булаир в община Долни Чифлик. Това съобщи кметът на Община Долни чифлик Красимира Анастасова, цитирана от "Фокус".
Във връзка със създалата се сложна метеорологична обстановка в резултат на обилния снеговалеж и силен вятър на 10 и 11 януари със заповед на кмета от 12 януари е обявено бедствено положение в населеното място. Прекъснат е транспортният достъп до село Булаир в отсечката от село Голица до село Булаир. На места преспите достигат до 2,5 метра и възпрепятстват достъпа до населеното място.

Красимира Анастасова посочи, че след последните снеговалежи достъп до населеното място няма и участъкът от село Голица до село Булаир е непроходим, като бедственото положение е в сила и за този четвъртокласен път на територията на общината. За обстановката са информирани Министерството на вътрешните работи и Областна администрация. „В селото има хронично болни. Днес с машини на пожарната ще бъдат доставени лекарства и продукти от първа необходимост. В момента пътят се почиства, но е труднопроходим, има струпване на техника. Помолили сме също и за техника от военните.

Работи се в момента с ротор, верижна машина. Днес допълнително е извикана на терен още една верижна машина“, допълни кметът. Тя каза още, че в първия ден след създалата се обстановка в населеното място, както и в още четири села на територията на общината, електрозахранването е било прекъснато. С помощта на военните е достигнато до критичните точки и електрозахранването на селата, включително и на бедстващото населено място, е възстановено.

Красимира Анастасова допълни, че всички останали пътища на територията на общината са проходими при зимни условия. Почиства се и в самите населени места, за да се осигури достъп на жителите до поликлиниките и общинските служби.