Фондация "Димитър Бербтов" започва първата си офанзива - да открие максимален брой талантливи български деца, девет от които да бъдат наградени лично от звездата на "Манчестър Юнайтед" и капитан на българския национален отбор по футбол, съобщава в. "24 часа", който се включва в инициативата на най-скъпият ни футболист, за да помогне на максимален брой българчета да опитат да се докоснат до него и така да открият нов стимул да развиват потенциала си.
Кампанията започва с номинацията на ученици между 6 и 19 години с успехи в областта на спорта, изкуствата и науката. Децата трябва да са с доказани постижения -такива, за които имат издаден съответен документ от участия в различни форуми-конкурси, олимпиади, концерти или други състезания, в България или по света. Номинирането ще става до последния ден на 2008 година. Номинациите могат да се изпращат на е-мейл [email protected] а в най-скоро време ще има възможност и за пряко номиниране в специален сайт на проекта.
Димитър Бербатов показа, че е дорасъл до определението "голям" още преди трансфера на живота си. През април тази година благоевградчанинът основа фондацията "Димитър Бербатов". Докато трае трансфарната сага около него, Митко нито за миг не се отклонява от поетата социална отговорност и се грижи за прощапалника на фондацията си. /БЛИЦ