23 -годишният Тарик Адил Сами, бежанец от Палестина, днес изпотроши оборудване и техника в съдебна зала на Варненски окръжен съд. Малко преди 12 часа, по време на съдебно заседание на Гражданско отделение, на първия етаж в Съдебната палата на площад „Независимост” №2 във Варна, мъжът е стигнал до съдебния състав, изтръгнал монитора пред очите на тримата съдии и го тръшнал на земята.
Веднага след това повторил същите действия и с монитора на съдебния секретар. През цялото време е крещял неразбираемо на английски език. Благодарение на бързите действия на служителите на Областно звено „Охрана” и въпреки яростната му съпротива, чужденецът бил задържан в съдебната зала. В резултат на агресивните действия на палестинеца освен мониторите е повредено оборудване и звукозаписната техника в съдебната зала.
Палестинецът не е бил страна по нито едно от делата, насрочени за деня, но е наблюдавал близо час работата на съдебния състав. Няма пострадали граждани, съдии и съдебни служители.
Тарик Сами е с регистрационна карта на чужденец, издадена от Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет и е в производство по общия ред за предоставяне на статут /очаква да му бъде предоставен статут на чужденец, временно пребиваващ в България /.
Образувано е досъдебно производство, наблюдавано от прокурор при районна прокуратура Варна. /БЛИЦ