Протестиращите животновъди и млекопроизводителите остават пред Министерство на земеделието, след като получиха от Столична община разрешение за безсрочен протест, предаде репортер на Агенция БЛИЦ. Ресорният министър Валери Цветанов излезе за втори път пред протестиращите и покани техни представители в Брюксел в началото на септември. Първият път, когато той се появи бе посрещнат с викове "Оставка".
Цветанов покани на среща представители на протестиращите, но тълпата отхвърли предложението му и настоя всички да присъстват на разговора. Министърът ги увери, че още утре по сметките си фермерите ще получат субсидиите за мляко за март. Това са 1 700 000 лева, обясни той. Освен това за пореден път министърът обеща на фермерите, че ще продължи да настоява пред Брюксел за разрешение за изплащане на държавна субсидия за мляко в размер на 60 милиона лева. Държавата вече ще дава за ползване на земеделски производители земя за срок от пет години, а не както е в момента за една, ангажира се още Цветанов.
Решението за безсрочния протест бе подкрепено и от представителя на румънските фермери Калач, който заяви, че ако е нужно румънските животновъди ще се присъединят към протеста.

Протестиращите пред министерството са около 150 човека, които негодуват под звуците на гайди. Те започнаха да разпъват палатки, в които ще пренощуват тази нощ. /БЛИЦ