Битите студенти по време на протеста на 14 януари чакат становището на главния прокурор Борис Велчев. Преди 2 седмици те са внесли сигнал до него с подробно описание на 8 от най-тежките случаи на млатени студенти, заяви за Агенция БЛИЦ адвокатът на пострадалите Иван Груйкин.
Пострадалите от полицейските палки се надяват най-вече на колективния иск, който ще се разглежда пред Темида, но те са завели и други искове, чрез различни адвокати, твърди Груйкин. Той е на мнение, че в скоро време Борис Велчев ще трябва да вземе становище по подадените при него документи. Надявам се Борис Велчев да реагира, прокуратурата да се самосезира и тя да повдигне обвинения срещу насилниците", заяви пред БЛИЦ Борислав Сендов, един от организаторите на протестите. Той каза още, че на този етап студентите обмислят стратегия за промяна  в начина на изразяване на протеста, като все още нямат яснота как ще продължат да дават воляя на  недоволството си.
Агенция БЛИЦ припомня, че по време на протестите пред парламента на 14 януари се стигна до сблъсъци между ограните на реда  и студенти, които бяха заснети от полицейските камери на площада и от телевизионните екипи. След инцидентите, студентите наеха адвокат и бяха категорични в желанието си да съдят до край побойниците с палки. / Милан Николов, БЛИЦ