Бившият банкер от Пощенска банка Петър Лефтеров, който се яви като свидетел по делото срещу Валентин Димитров и още четири служителя на делото по Топлофикация, издъни Вальо Топлото като свидетелства за униощожени два стари договора от сейфове на Валентин Димитров и майка му, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
През ахприл 2006 г. Топлото поискал да се откаже от два от сейфовете от общо четирите, които имал в банката. Той пожелал договорите на тези сейфове да бъдат прехвърлени на две други имена Мая Стоилова, която взела неговия сейф и Силвия Стоянова, която получила този на майка му. Тогавашните ръководители на банката представили Димитров като "важен клиент". Тогава Лефтеров извършил промяната като впоследствие разбрал, че това нещо е недобронамерено. Тези сейфове Топлото заплащал като физическо лице, разясни свидетелят. Впоследствие обаче той унищожил старите договори по притежателството, като това нещо се случвало за първи път в банката. По-късно се обадила адвокаткатката на Силвия, Нели Арабаджиева, която питала какво може да се направи, ако клиент на банката е изгубил ключа. След това  тя представила пълномощно, че клиентката й отегля разрешително за достъп до сейфа, а такова разрешително нямало в документацията на банката. След датата на подмяна на собствениците на сейфовете Димитров не е имал достъп до двата сейфа.
Впоследствие беше разпитан Георги Начков, който е работил като директор в Земляне. Той е написал писмо заедно с други управители, че дружеството не се управлява добре. Нямало е инвестиции в Топлофикация, а постъпвали само резервни части. Свидетелят заяви, че изпълнителния директор всяка година е правил инвентаризация на складовете като не са констатирани липси. В момента делото продължава като се очаква да бъдат разхпитани още четири свидетели. /Милан Николов, БЛИЦ