Ликвидатор с изтекли правомощия на фирма “Стара планина” хвърли в ужас общинския съвет във Велико Търново, след като подписа предварителен договор за продажба на безценица на суперрезиденция в курортното с. “Вонеща вода”, стопанисвана от властта по времето на Тодор Живков. Апетитният имот с площ 2500 кв. м и прилежащ 14 дка двор е съсобственост на старопрестолната община и фирма “Банксервиз”, съобщава в. "Труд" в петъчния си брой.
На извънредна сесия в сряда вечерта местният парламент трябваше да определи нов ликвидатор на дружеството владелец, тъй като договорът на стария, Самуил Стефанов, бил изтекъл още на 30 септември и не е подновен. Броени минути преди заседанието обаче гръмна новината, че вече е подписан предварителен договор за продажба на имота за смешните 525 100 лв. Това станало на 14 октомври, т. е. 2 седмици, след като Стефанов вече не е бил на служба. Кандидат-купувачът Весела Брунинг от Белгия наддала над първоначалната цена само 100 лв. и даже платила 140 000 лв. капаро. Канела се да прави от бившата вила на Окръжния народен съвет СПА център.
След скандала общинските съветници се канят да алармират прокуратурата. Те възнамерявали на мястото да правят ученическа база за отдих. /БЛИЦ