Бивш служител на РПУ-Карлово получи условна присъда от 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок заради побой, отвличане и гавра, извършени през 2007 г., предаде кореспондентът на БЛИЦ
Пловдивският окръжен съд призна за виновен 27-годишния Петко Балабанов в причиняване на лека телесна повреда на двама души, а също и в отвличане и заплаха с убийство на 20-годишната си приятелка Петя Ангелова.
Вечерта на 1 февруари 2007г. бащата на Петко – Иван, имал спречкване на пътя с трима души, които се возили в лек автомобил “Опел Астра”. След случката Балабанов-старши се прибрал вкъщи и разказал всичко на сина си, който бил инспектор 5-та степен в РПУ-Карлово. Последвала саморазправа, при която Балабанов-младши упражнил физическа сила върху двама от замесените в пререканието с баща му.
Няколко месеца по-късно – на 4 септември, подсъдимият отвлякъл приятелката си Петя Ангелова, която искала да прекрати връзката си с него. Разгневеният Балабанов я причакал пред дома й, качил я насила в колата си и потеглил в посока с. Певците. По пътя полицаят заплашвал Ангелова, че ще я остави на циганите в селото, за да правят секс с нея. След като спрели, той започнал да я удря и се опитал да уринира върху нея. Последвали и заплахи за убийство.
Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.
Димана Тодорова, БЛИЦ