ЧСИ за втори път продава имуществото на Румен Рончев. В края на февруари камионите на бизнесмена бяха конфискувани и пуснати на публична продан с цена надхвърляща 272 хиляди лева, съобщава "Трафик".


Причината да се изземат превозните средства, основен доход на транспортния бос, бяха предмет на обезпечение. Транспортният бос бе солидарен длъжник по кредит на бивш съдружник, с който са приключили отношения преди години.

Пет месеца по-късно частен съдебен изпълнител отново е сложил на масата имущество на фирмата на Рончев – „Розова Долина Екс”. Става дума за част от имота, където е позиционирана базата на бизнесмена. Недвижимото имущество – земя и постройка към нея, се намира на улица „Дилянка” . Сградата не се обитава, няма позиционирани офиси в нея.

Имотът с размер два декара, е пуснат в сайта на ЧСИ-тата, като от 14 юли е започната процедурата по поучаване на офертите, която ще продължи до14 август.  Частният съдебен изпълнител е започнал процедура по изпълнителен лист, след влязло в сила решение на Окръжен съд – Пловдив, като това е първа публична продан на недвижимото имущество на Рончев.

Постройката е с разгърната площ от 73 квадратни метра. Стартовата цена на имота е 364 хиляди лева, а офертите ще бъдат отворени на 17 август.

Към този момент Рончев разполага с още две фирми, едната отново занимаваща се с транспорт -  „Ню Транс Груп”. Вече година сметките и имуществото на дружеството са запорирани заради задължения към банките.

Що се отнася до дружеството „Розова Долина”, същата е с наложени запори. Единият е от НАП, а другият от банка ДСК.  Изискуемата сума, заради която дяловите части на транспортния бос е под запор, е близо 800 хиляди лева. Третият запор е от Уникредит Лизинг, с изискуема сума от 32 хиляди лева.

Фирма „Розова Долина” бе камъчето на раздора в отношенията между Румен Рончев и бившата му – Миглена Каканашева. Дни след раздялата им, Мегз обяви без знанието на бизнесмена, фирма „Розова Долина” в несъстоятелност. Разбирайки това, Рончев подава контра молба за отмяна на процедурата.

Транспортният бос влезе в криминалната хроника в началото на миналата година, когато бе арестуван заедно с Каканашева, заради откраднатия джип на дизайнерката.  Роинчев прекара няколко месеца в ареста, а Мегз бе освободена под парична гаранция.

През септември двамата бяха осъдени на условни присъди по обвинението за обсебване. Двамата, заедно с братовчеда на Каканашева, който също бе обвиняем по делото, са сключили споразумение с прокуратурата.

Три години условно с 5 години изпитателен срок получи Румен Рончев, Мегз - 2 години лишаване на свобода с 4 години изпитателен срок.

Имотът даден на ЧСИ: