Благоевградският окръжен съд наложи постоянна мярка "Задържане под стража" на бившия полицай-наркотрафикант Георги Мълчанков. Мярката бе поискана от прокуратурата. Мълчанков бе арестуван на 8 февруари при спецакция в района на Гоце Делчев с 500 грама чист хероин.
БЛИЦ припомня, че по-рано днес от Благоевградската окръжна прокуратура  повдигнаха обвинение на бившия полицай-наркотрафикант.  Обвинението е по чл. 354а, ал. 2 от НК - за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Според този член, когато наркотичните вещества или техните аналози са в голямо количество, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева. След първоначалното задържане на Мълчанков, той прекара само 24 часа в ареста. Тогава наблюдаващият прокурор реши да не иска 72 часа, защото Мълчанков не е осъждан досега, семеен е и няма опасност да извърши ново престъпление. 
При задържането  в автомобила на Мълчанков бе открит около половин килограм хероин. Във возилото пътуваше съпругата му и четиримесечното му бебе, в околностите на село Буково, край Гоце Делчев. /БЛИЦ