Горнооряховченката Калина Трайкова ще съди фирма "Заубермархер" заради причинени й от фирмата претърпени болки и страдания. Точно на Еньовден миналата година - на 24 юни 2008 г. - нейният баща Димитър Георгиев Димитров - шофьор към фирмата, тръгва на път за Добрич, откъдето е трябвало да натовари стъкла. Пътува с 18-тонажен камион. Карайки по магистралата, малко след Провадия, по неизвестни причини камионът рязко свива към мантинелата и се преобръща в отводна шахта.
Ремаркето на камиона премазва шофьора от кръста надолу. Смъртта на баща й според Калина е била жестока. Двамата били много привързани един към друг. Ето защо тя и до ден-днешен не може да го прежали, както и не може да разбере защо е била уведомена от фирмата за смъртта му едва към 17 часа в трагичния ден. Това й се вижда съмнително. Както и обстоятелствата, при които е загинал любимият й баща. Фирма "Заубермархер" изплатила задължителната осигуровка от 10 000 лева, поела и част от погребението на служителя си, но оттам нататък не проявила никаква - нито хуманна, нито материална грижа към близките на починалия. Според Калина само фактът, че баща й е загинал при изпълнение на служебния си дълг и с униформата на фирмата, морално задължава собствениците да се погрижат за близките, или най-малкото да проявят съчувствие. Самата Калина се разболяла тежко след смъртта на баща си.

Документи потвърждават изпадането й в депресия. Жената стигнала до психиатър. Напуснала работа като учителка по английски език в Златарица. Първо само плачела, а после решила да се бори. Наела е адвокат и е решена да съди фирмата за причинени й болки и страдания. Според адвокат Мария Стоянова и софийския й колега - адвокат Малей Малеев искът може да бъде неограничен, тъй като никой не може да определи стойността на подобно негативно преживяване. В този частен случай се оглежда отношението на доста от чуждите собственици, наели български работници на родна земя.  /Еми Мариянска, БЛИЦ