Български проститутки обслужват евродепутати, когато те са на сесия в Страсбург. Това разказа пред германската телевизия ARD чешка жрица на любовта, която се представи с името Яна. Тя твърди, че в Страсбург действат основно момичета от България, Румъния и Чехия, които най-често са държани от сводниците си насила, съобщава в. "24 часа".
Германците направиха филм за квартала на червените фенери в Страсбург, след като тази седмица шефът на Европарламента Ханс-Герт Пьотеринг получи писмо от няколко депутати с настояването да се погрижи от хотелите им да изчезнат проститутките.
Депутатите се оплакват, че техни колеги организират редовно оргии и това ги смущава.
Веднъж в месеца в Страсбург пренощуват 800 депутати от Европарламента, техни сътрудници, политици и журналисти. Това е истински бум за местната проституция.
37 депутати предимно от скандинавски страни се оплакаха писмено от нощния живот, който техни колеги водят в Страсбург. Писмото им завършва с настояването в техните хотели да се забрани достъпът на проститутки. Европейските избраници, които искат да се забавляват с проститутки, да го правят другаде, настояват протестиращите. /БЛИЦ