„Желанието на моите клиенти е Максим Стависки да получи ефективна присъда”, заяви пред Дарик адвокатът на семейството на Петър Петров, загинал в катастрофата, предизвикана от световния шампион.
Младен Донев е склонен да приеме поисканата от прокуратурата условна присъда за Стависки. „Той направи доста за пострадалите. Не съм имал случай, в който подсъдим да дава пари предварително, без да има влязла в сила присъда”, каза Донев.
Прокурорът Антон Лаков поиска условна присъда за подсъдимия по време на днешното заседание по делото във Висшия касационен съд. Защитникът на Стависки Явор Нотев обжалва гражданските искове, заведени от адвокатите, представляващи семействата на Петър Петров и Мануела Горсова. Висшите магистрати ще се произнесат по делото в едномесечен срок. Според Младен Донев единият от вариантите е делото да бъде върнато за ново разглеждане.

Процесът стига за втори път до ВКС, след като миналата година висшите магистрати върнаха делото на съда в Бургас. Първоначално фигуристът бе осъден на 2 години и половина условно с 5-годишен изпитателен срок. След връщане на делото в Бургас присъдата беше променена на ефективна. Сега Стависки обжалва това решение.
През август 2007 г. при шофиране в нетрезво състояние Максим Стависки предизвика катастрофа, при която загина 24-годишният Петър Петров от Сливен, а 18-годишната Мануела Горсова изпадна в кома и бе лекувана дълго у нас и в Израел. /БЛИЦ