Заболяване на подсъдимия Красимир Георгиев, който е приет за лечение във ВМА отложи делото в Софийски градски съд срещу Димитър Вучев-Демби и Илиян Варсанов, които са подсъдими за изнудване на Владимир Стоянов - Малкия Цимбик през 2001 година.
Адвокатите на Георгиев представиха днес пред съда документ от който е видно, че подсъдимият е приет за лечение във ВМА. Така прокуратурата сметна, че ход на делото не трябва да бъде даден въпреки, че в залата се яви братът на изчезналия бизнесмен Владимир Стоянов, Калоян Стоянов. Владимир Стоянов е от четири години в неизвестност. От начало обвинението е било за стрелба срещу него, а след това е преквалифицирано в дело за изнудване. Съдът насрочи следващото заседание за 1 юни тази година. 
БЛИЦ припомня, че Демби и Варсанов са подсъдими за изнудването на Владимир Стоянов – Малкия Цимбик. Заедно с тях е подсъдим e и Красимир Георгиев. Делото бе възобновено през 2007 г., като обвинението беше преквалифицирано от опит за убийство в изнудване. Малкия Цимбик е в неизвестност от 4 г. по данни на брат му Калоян Стоянов. Преди няколко години срещу Владимир Стоянов бе направен опит за покушение на булевард “Витоша” в София, при който той бе ранен.

Милан Николов, БЛИЦ