Ангел Бончев вече 19-ти ден нямал известие от съпругата си Камелия. Пред bTV той направи изявление и дари пари на онкоболни, за да му се върне доброто на семейството му.
Събраните от негови приятели 157 хиляди евро, Бончев дари за благотворителност. С този жест той иска да направи добро, което се надява да му се върне. Бончев намекна, че след  освобождаването му някои са му обърнали гръб, като той е бил отстранен като президент на "Литекс" от Гриша Ганчев.
Бившият вече президент на "Литекс" беше изхвърлен от похитителите си на 10 юли - 50 дни, след като беше отвлечен пред блока, в който живее в София.  Според непотвърдени официално данни, за свободата на Ангел Бончев са дадени 3 милиона лева. При предаването на последната вноска обаче е отвлечена съпругата на бинесмена - Камелия. Твърди се, че Джи Пи Ес-ът в чантата с парите, престанал да излъчва около село Мърчаево, а екипите на ГДБОП и проследяването се намирали на няколко километра от Бончева, тъй като разчитали да следят движението й по Джи Пи Ес.

От 10 юли досега, Камелия Бончева все още не се е завърнала. По отвличането работи екип от психолози от Института по психология на МВР. Професионалистите определят отвеждането на съпругата като нетипично. /БЛИЦ