Ангел Бончев вече 19-ти ден нямал известие от съпругата си Камелия. Пред bTV той направи изявление и дари пари на онкоболни, за да му се върне доброто на семейството му. Събраните от негови приятели 157 хиляди евро, Бончев дари за благотворителност. С този жест той иска да направи добро, което се надява да му се върне.
Бончев намекна, че след освобождаването му някои са му обърнали гръб, като той е бил отстранен като президент на "Литекс" от Гриша Ганчев. "Много хора, на които разчитах се отдръпнаха от мен. Гриша Ганчев, собственик на "Литекс комерс" ме отстрани от фирмата, заяви Бончев.
Бившият вече президент на "Литекс" беше изхвърлен от похитителите си на 10 юли - 50 дни, след като беше отвлечен пред блока, в който живее в София. Според непотвърдени официално данни, за свободата на Ангел Бончев са дадени 3 милиона лева. При предаването на последната вноска обаче е отвлечена съпругата на бинесмена - Камелия. Твърди се, че Джи Пи Ес-ът в чантата с парите, престанал да излъчва около село Мърчаево, а екипите на ГДБОП и проследяването се намирали на няколко километра от Бончева, тъй като разчитали да следят движението й по Джи Пи Ес.

От 10 юли досега, Камелия Бончева все още не се е завърнала. По отвличането работи екип от психолози от Института по психология на МВР. Професионалистите определят отвеждането на съпругата като нетипично.
От недвусмислено обръщение става ясно, че Бончев няма да плати откуп на похитителите  за половинката си, според в  "24 часа". Вестникът коментира още, че Гриша Ганчев не е помогнал на Камелия и за осигуряването на 400 000 лева или евро, които тя осигури като подкуп за да освободи Ангел Бончев. Той дори бил отказал да й помогне категорично. Преговорите за освобожгдаването на Камелия били започнати да се водят веднага след освобождаването на Ангел Бончев. С есемеси похитителите уговорили сумата, като в същото време не дали сигурно доказателство, че Камелия е жива, научи  "24 часа".  /БЛИЦ