Отвлеченият през май месец т.г. президент на ФК “Литекс” Ангел Бончев бе пуснат от похитителите му. Той е настанен в медицинско заведение, потвърдиха от МВР.
От полицията съобщиха, че след полунощ на 10 юли патрул на полицията е намерил в района на кв. “Княжево” мъж в безпомощно състояние. Той е бил неконтактен и без каквито и да било документи за самоличност. Установено е, че това е Ангел Бончев, президент на ФК “Литекс”, в неизвестност от 22 май 2008 г. Бончев е настанен за лечение в медицинско заведение с тежко психическо разстройство. МВР напомня, че изнасянето на непотвърдена информация и коментарите по нея могат сериозно да попречат на разследването.
Междувременно министърът на вътрешните работи Михаил Миков потвърди информацията, че съпругата на Бончев Камелия е отвлечена при предаването на парите за откупа за освобождаването на президента на Литекс. Точната сума на откупа засега не е ясна, по непотвърдена информация тя варира между 300 000 до 3 милиона лева.

От ВМА казаха за БЛИЦ, че Бончев не е настанен в лечебното заведение, все още не ясно дали той се намира в "Пирогов".
Агенция БЛИЦ припомня, че президентът на ПФК ”Литекс” изчезна около 1 часа след полунощ на 22 май пред блока, в който живее в столичния квартал „Дървеница”. Бончев останал да паркира колата си пред кооперацията и след като не се върнал, а телефонът му е бил изключен, близките му уведомиха полицията. В последствие се появиха няколко версии за отвличането на Ангел Бончев. Последно стана ясно, че МВР работи по две версии – едната, свързана с икономически интереси, а другата, свързана с отвличане с цел откуп.

Бончев е дясната ръка на бизнесмена Гриша Ганчев. Според информационната система "ДАКСИ" той е съдружник с Ненад Миленкович в дружеството ЛИТЕКС ПАРК за търговия на едро, където държи 90% от дяловете. Миленкович нашумя през лятото на 2007 г. след стрелба в "Белите брези", в която беше замесен т. нар. Земунски клан - най-голямата сръбска престъпна групировка. Според Интерпол Миленкович е издирван като заподозрян за над 20 поръчкови убийства. Българските криминалисти смятат, че той е имал връзки с убития преди години в София Милчо Бонев - Бай Миле. Справка в търговските регистри на АПИС показва, че Ангел Бончев е президент на Сдружение “Клуб по борба Славия-Литекс", председател на Сдружение “Спортен Мото клуб - Литекс Мотоспорт". Ангел Бончев е роден на 24 март 1961 г. Той е бивш състезател по борба на ЦСКА (до 82 кг). Семеен, има две деца. Това е втори подобен случай на отвличане в българския футбол, след като синът на президента на ПФК Славия - Венци Стефанов беше отвлечен на 7 ноември 2005 година посред бял ден пред собственото му кафене до блок 113 край хотел “Плиска” в София. /БЛИЦ