Бившият шеф на Литекс Ангел Бончев и съпругата му камелия са прекарали дните на пленничеството си в едно и също мазе. Това казали самите похитители на съпругата на ексбореца и побързали да я успокоят: "Със съпруга ти се отнасяхме лошо, но с теб ще бъдем внимателни - не се страхувай за живота си. Нищо няма да ти направим", съобщава в. "Труд".
През всичките 19 дни като заложник Камелия била с превръзка на очите и нито за миг не е видяла светлина, разказала освободената жена в първите си разпити пред разследващите. Бандитите били милостиви към нея - вместо скоч и лепенки, са поставили на лицето й мека кърпа, за да не я боли. Ръцете и краката й също били стегнати, но не с белезници, както съпруга й, а вероятно с някаква връв или въже. Деня жената на бившия футболен бос прекарвала седнала на стол, а вечер я слагали да ляга на нещо твърдо и неудобно. Ежедневен тоалет почти не й позволявали.
Помещението, където била затворена, било хладно и до него се стигало по много стълби, заявила тя.

Камелия не е била измъчвана, върху нея не е оказван психологически тормоз. През всичките дни тя не успяла да види нито едно лице на похитител. По гласовете им обаче успяла да разбере, че са млади мъже, но не можела да отсее колко на брой са те. Със сигурност обаче били българи. Бандитите разговаряли рядко с пленничката си, хранели я предимно със сандвичи, купували й плодове, най-често праскови. Не са й давали упойващи вещества, нито алкохол.
Едва в първите мигове на свобода жената се сетила, че е пушачка и чак тогава си дала сметка, че за 20 дни нито веднъж не се е сетила за цигари. Затова, като се прибрала на свобода, Камелия помолила близките да й купят кафе и цигари.
Похитената не можела да насочи разследващите къде евентуално би могло да са я държали в плен - дали в местност, или в населено място, на изток или пък на запад. При предаването на откупа за мъжа й бандитите по мобилен телефон й дали указания накъде да кара, като непрекъснато сменяли посоката и накрая тя изгубила ориентация. През цялото време докато пътувала примирала от страх, че е сама сред пустошта и то с торба пари.
Мъжете, които се явили на срещата с откупа, били с маски и тя не видяла никакви лица. Но казали, че ще я вземат, защото искат още пари.
В деня на освобождаването на Камелия - сряда, похитителите я оставили посред нощ на някакъв черен път и казали да върви към Казичене. Заради прекараните 19 денонощия с превръзка на очите тя била абсолютно дезориентирана. Изобщо нямала представа за посоката, в първия момент се лутала напред-назад, а после тръгнала, ориентирайки се по светлините на близкото селище. По пътя се опитала да спре едно такси, но шофьорът я подминал. След известно време жената успяла да спре кола. Не отговаряло на истината съобщението на МВР, че Бончева е открита от полицейска патрулка.
Когато се прибрала вкъщи, взела душ и споделила: "Бях забравила какво е усещането да си измиеш зъбите!".
Пред свои близки жената признала, че в дните на неизвестност като на кинолента се изнизал целия й живот. Спомнила си за отминали моменти, за които никога досега не си била спомняла.
15-годишният син на Бончеви - Ангел, не се е прибирал и вероятно още е под закрила на полицията.
Майката на Камелия Пенка сподели, че дъщеря й е отслабнала с над 10 килограма и като ходи залита. /БЛИЦ