Столичният кмет Бойко Борисов обеща да поведе цялата общинска администрация да изнасят боклука на гръб, само и само да започне изгонването на Вълка от чистотата на София. В същото време се оказа, че вместо т.нар. Вълк (Румен Гайтански) в чистенето на столицата ще влезе този, който го доведе. Затова алармира заместник-председателят на комисията по екология в Столичния общински съвет Петър Корумбашев след заседание на ИБ на БСП.
Два от столичните райони са поверени на фирмата "АЕС-Х", собственичка на 24-годишно момиче, чийто баща е Красимир Арсов. “Дай боже всеки му, на 24 години два района, на 25 години може и повече”, пошегува се Корумбашев. Той посочи, че точно Арсов е идеологът на тази концесия и той дава на чистотата фирмите, управлявани от Румен Гайтански -Вълка. Така, че по твърденията на кмета се изгонва Вълка и се вкарва идеологът на концесията на Вълка – Красимир Арсов. Това ли е начинът за борба с този концесионер?, попита риторично Петър Корумбашев. По думите му тази фирма била подизпълнител на общинската фирма „Чистота”, чиито шеф се казва Павел Граматиков, а Красимир Арсов бил съдружник с него в много фирми.
Другата фирма, която ще чисти други два района в София, е „Титан”, която пък осъди общината и провали процедурата по избор на нов концесионер по чистотата и ни вкара в тази ситуация, посочи още Корумбашев. Той добави, че след като са попитали председателя на Столичния общински съвет дали има конфликт на интереси, Андрей Иванов е отговорил “може да има морален конфликт на интереси”.
Общината проспа една година да се направи общинска фирма. Когато искаш някой да го изгониш, хубаво е да предприемеш и юридически действия, коментира още Петър Корумбашев. 

На днешното заседание ИБ на БСП е решило да предложи на депутатите от левицата законодателни промени с цел създаване на условия за бърз, прозрачен съдебен процес, съобщи говорителят на партията Корнелия Нинова. БСП била загрижена заради бавенето на някои ключови дела. Проблем били призовките, отсъствието на адвокати, заради което се отлагали делата, и липсата на възможности при съгласие на подсъдимия да бъде сменен защитника при отсъствие на титуляря.
БСП предлага да бъдат изготвени законодателни мерки за преодоляване на затрудненията в досъдебното производство, в експертизите и вещите лица, сътрудничеството между съда и държавните органи, и взаимодействието между разследващите органи, посочи Нинова.
Петя Шекерлетова, БЛИЦ