За Шумен в момента текат процедурите за водния цикъл, предишният програмен период Перник не си направиха воден цикъл сега 120 милиона стоят плюс 35 от правителството, това премиерът Бойко Борисов. В момента текат процедури по обновяване на ВиК мрежите на огромен брой български градове, но се правят търгове и се обжалва. Ще подменим 70-годишни етернитови тръби, каза премиерът.

Борисов разкри какво биха направили за него приятели багеристи ВИДЕО


На въпрос има ли опасност някъде да има критични ситуации с водоснабдяването премиерът отговори: „Може да има критична ситуация, разбира се, надявам се да не се допусне, вчера кметът на Ботевград беше при мен, пратих го заедно с комисиите да проверяват и ВЕЦ-овете, за които той говори и тръбите“, заяви премиерът.

"Направи ми много добро впечатление, когато му зададох един въпрос: „Защо разходите на вода в Ботевград зимно време са по-големи, отколкото лятно време?“ – Ами защото обичат да си пуснат чешмите на двора да не замръзват да тече и вместо 5 кубика харчат 100 кубика“, каза премиерът.

"2,6 милиарда лева има по европейски програми плюс това държавата интервенира там, където има нужда. Но да задам един въпрос, защо има проблем във водопровода в Шумен? Защо не са го направили тези преди мен? Заведете ме, където са направили, къде са подменили по време на управление на БСП водоснабдяването и канализацията?

Като няма, ние сега полагаме всички усилия и паралелно с това не само че в рамките на година-година и пловина ще започнат реалните действия след като свършат процедурите, но и догодина ще имате „Хемус“. Нито са изградили водоснабдяване, за да ми правят забележка, пък на Шумен ние правихме пречиствателни станции какво ли още не беше", изтъкна премиерът.

"Няма неизпълнени обещания. Има ли я "Хемус", и "Тракия" ще се облекчи, това ще е много добре и за туризма, и за всички нас", каза още Борисов.