"Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!", това написа премиерът Бойко Борисов в личния си фейсбук профил по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

БЛИЦ припомня, че министър-председателят, който е момента е на обиколка в Пазарджик и Велинград, поздрави българите на 24 май и от джипа си, където бе кмета на града, финансовия министър Владислав Горанов и образователния министър Красимир Вълчев.

"С чувство на национална гордост се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий, благодарение на което днес се изразяваме свободно на родния ни език и сме съхранили духовната си идентичност като народ и държава.

С дълбоко уважение и благодарност се обръщам към всички, които като достойни техни последователи, продължават и в настоящето да работят всеотдайно за развитието на просветата и културата в България.

Поздравявам сърдечно българските учители и им пожелавам да бъдат здрави и да се гордеят с успехите на своите ученици.

Бъдете сигурни, че за нас водещ приоритет остава и занапред образованието и подкрепата за учителите като гаранция за просперитета на държавата.

Защото само за можещия и знаещия човек няма твърде далечни хоризонти.

Честит празник!".