Пешеходец е загинал при пътен инцидент в района на 135 км на АМ „Тракия“. Това каза комисар Бойко Рановски, началник отдел „Пътна полиция“ по време на извънреден брифинг в АПИ, на който участва и премиерът в оставка Бойко Борисов.

„През изминалите два дни – на 8 и 9 януари имаше изключително малко пътнотранспортни произшествия с леко ранени граждани. За съжаление днес в края на деня имаме един инцидент със загинал - на автомагистрала „Тракия“, на 135 км е блъснат пешеходец“, съобщи ком. Рановски. 

„За това в тази тежка обстановка нека да призовем гражданите да преценяват къде се движат, къде се движат пеша, защото не е редно на магистралата да има движещи се пешеходци“, призова той.

По думите му като цяло броят на пътнотранспортните произшествия е намалял значително и усилията на полицейските служители са насочени предимно към това да спират движението в участъците, в които се взима решение да бъдат затваряни, както и да подпомагат почистваща техника. 

„Нека водачите на тежкотоварни автомобили да изчакват спокойно, без да назрява напрежение. Пътищата са затворени, няма на къде да продължат. Полицейските екипи са там, за да гарантират, че те няма да се движат и да стигнат там, до където са тръгнали“ призова още ком. Рановски.