Следователският екип, който разследва убийството на писателя Георги Марков, ще бъде разширен, каза пред Нова телевизия директорът на националното следствие Бойко Найденов. Според него трябва да се привлекат млади, неангажирани с миналото хора. В същото време и сегашният състав на екипа би се справил по-добре, ако ръководителите на всички институции кажат ясно и категорично има ли при тях доказателства за отношение на нашата държава към този случай, отбеляза Найденов.
Според Любен Марков, братовчед на убития писател, упълномощен от съпругата му да я представлява пред българските власти, няма обяснение защо следователският екип не изисква и не полззва в разследването важни документи, които биха могли да разкрият истината за покушението. Той припомни, че още преди две години с писмо до главния прокурор Борис Велчев семейството е поискало отзоваването на следователя Андрей Цветанов.
Самият Цветанов каза, че годни за използване са само документите, които са разсекретени. Достъп до тях следователите имат чрез комисията, ръководена от Евтим Костадинов, каза той. Има категорични данни, че подобна сачма като тази, с която е убит Георги Марков, може да бъде изработена и у нас. Допълнителните доказателства, събрани заедно със следователите от Скотланд ярд, сочат недвусмислено, че това е убийство, както и че има опит за убийство на Владимир Костов в Париж, посочи Цветанов. Има и гласови доказателства за разговорите на началника на Четвърто отделение на Първо главно управление на ДС Мичо Генковски с колегите му от КГБ, потвърди той. 

Прокурорите, които наблюдават делото, ще преценят дали Цевтанов върши работа или не, коментира Бойко Найденов по повод на искането на семейството, но това според него е по-малкият проблем. По големият е, че се разследват неща, които са се случили преди много години. "Не приемам, че едно разслездване може да продължи години. Не е необходимо да има повече хора, достатъчно е ръководителите на институциите да кажат ясно и категорично има ли отношение българската държава към този случай", каза директорът на националното следствие. /БЛИЦ