Председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев се обърна с писмо до председателя на Федерацията на предприятията на Гърция Димитрис Даскалополус с молба да помогне за отблокиране на транспортния трафик между България и Гърция през последните дни.
Бих искал да изразя дълбоката си загриженост относно събитията на българо-гръцката граница, пише Данев. Реалната блокада на граничните пунктове от страна на гръцките фермери причинява огромни загуби на Българския бизнес. Особено във време на световна икономическа криза такива действия имат разрушителен ефект върху икономиката и могат да причинят негативно влияние върху българо-гръцките икономически и междудържавни отношения.
Припомняме, че българските фирми никога и по никакъв повод не са причинявали вреди на Гърция, поради което за нас остава неясно защо в настоящия момент гръцката страна оказва подобен икономически натиск върху България.

Бих приветствал Вашата влиятелна намеса пред отговорните гръцки власти за вземане на адекватни мерки за осигуряването на нормален трафик през трите пропускателни пункта между двете страни. Ние сме във връзка с българското правителство и можем да реагираме възможно най-бързо по този важен проблем, ангажират се от БСК. /БЛИЦ