Обвиненият в 11 престъпления бизнесмен Васил Божков, който се укрива в Дубай, пусна видео във Фейсбук, в което плаши, че ще пусне поредна димка от кампанията си за дестабилизиране на държавата, пише "Монитор". 

Този път Божков си записа видеоклип. В него казва: "Здравейте, благодаря ви за пожеланията и подкрепата. Утре тук ще публикувам нова част от сигнала си. Надявам се този път някой да я прочете. Бъдете здрави и до скоро".

Според анонса, поредната порция "разкрития" отново щяла да бъде пусната в 8 часа сутринта на Фейсбук страницата, поддържана най-вероятно от "Нове холдинг".

Какво точно ще пусне можем само да гадаем, но на фона на предните "разкрития" от петък сутринта по всичко изглежда, че ще е поредната димка от цялата кампания, предприета за дестабилизация на държавата от разследвания за неплащане на 700 млн. лева данъци Божков.

В петък сутринта, на въпросната страница бяха публикувани два SMS чата, за които се твърди, че са между Божков и лице, записано като "Vladi Goranov". Номерата на телефоните, през които е водена комуникацията не са показани и няма как да се знае дали това наистина е разговор между двамата.

Самите чатове, ако изобщо са истински, пък показват, че двамата са говорили за хазартната дейност на Божков, но не фигурират каквито и да било данни Горанов да е съветвал Божков да не плаща данъци.

Твърдение за това обвиняемият хазартен бос направи миналата седмица - в програмна ТВ изява в удобния ефир на bTV, станала вече известна като Божков TV.

Националната телевизия се оказа оплетена от пипалата на трима души с проблеми с правосъдието – освен Божков, това са подсъдимият банкер беглец Цветан Василев и Каолиновия бос с две висящи дела за афери в приватизации – Иво Прокопиев.

Влиянието на хазартния бос в националния ефир бе разкрито пред „Телеграф медиа“ от бившия му съдружник Цветомир Найденов. Той посочи, че зад влиянието на Божков в bTV стоял международният аферист Барак Алон, който свързал хазартния бос с шефа на медията Флориан Скала.

Името на Барак Алон обаче далеч не е случайно. То стана публично известно покрай разследването на другия подсъдим – Цветан Василев. През лятото на 2014 г., докато България се тресе от скандала с източването на пирамидата КТБ, БГ Мадоф се е покрил отначало във Виена.

Кредитният фараон Цветан Василев вечеря в луксозен ресторант в австрийската столица. Компания на масата му прави международният аферист Барак Алон, източил два трезора в Чехия и Унгария.

Публицистичните предавания в телевизията, в това число сутрешния блок на bTV пък се доказаха като важна бръмка от целия "мейнстрийм" за продуциране на дезинформация и фалшиви новини, създаден от Иво Прокопиев.