Първият братовчед на италианския премиер Силвио Берлускони - Марио е отстрелял 15 бекаса по време на лов в местността Лонгоза.
Групата от 40 италианци пристигнала на лов у нас преди Коледа. Марио Берлускони останал много доволен от лова и смятал пак да се върне у нас в края на тази година, пише столичен вестник. Това разказа шефът на държавното горско лесничейство в Старо Оряхово Кирил Петров.

В групата били още главният прокурор на Неапол Луиджи Конте и италианският принц Франческо Манкузе. "Принцът беше на 70 години, но ни изненада с бързината и пъргавината си. Показа и много добър мерник", разказа ловецът Георги, който е придружавал италианците по време на лова.

Нарастване на незаконната сеч на дърва отчитат в последните месеци в Държавното горско лесничейство в Старо Оряхово. "С нарастването на безработицата и разрастването на ефектите от икономическата криза у нас кражбите също скочиха. Крадат се дърва за огрев, които се продават на по-ниски цени от нашите. Вече имаме цял автопарк от конфискувани коли, каруци, камиони и микробуси", обясни Петров.
Последните нарушители са хванати в ранните сутрешни часове във вторник.

Микробусът, с който са превозвали дървата ще бъде обявен за продажба на търг след оценка на Агенцията по държавни взимания. /БЛИЦ