Пламен Галев и Ангел Христов, известни в публичното пространство като братя Галеви, заявиха, че са се срещнали с бившия министър на вътрешните работи Румен Петков, защото са разполагали с информация, която според тях е трябвало той да получи.
Имахме информация, която попадна при нас и добре, че се срещнахме с Румен Петков, а не с някой от заместниците му, каза в предаването “Тази сутрин” по бТВ Пламен Галев. Той коментира, че е нормално да има външно наблюдение в условията на такава среща. Не знам дали министърът се е подсигурил или някой друг го е направил, добави той. Имало е само една среща между двамата и бившия вътрешен министър.
Ангел Христов коментира, че те с Галев, не контролират бизнеса на хората в Дупница. Ние им даваме съвети, когато ги поискат, но не знам кой какво прави, не е наша работа, уточни той.

Ангел Христов посочи, че техните контакти с политици са обикновено преди избори. Тогава идват и ни търсят, искат нашето влияние сред хората, за да им въздействаме да гласуват за тях. А иначе сме били много лоши. Когато стана тази среща с Румен Петков казваха с възмущение “Ей какви са тия...”, обясни Христов. Двамата заявиха, че не искат да стават политици, нямат конфликти с никоя партия, но ги атакуват комплексари като Дангов. /БЛИЦ