Ще съдим държавата в Страсбург заради грубото погазване на всякакви закони у нас. Ние няма да дадем заден за нищо, ще се борим, заявява за "Телеграф" дупнишкият бизнесмен Пламен Галев.
"Какво сме разгласили толкова, че да ни повдигнат производство, документ от обиск, който е хвърлен при охраната ли", попита Галев и партньорът му Ангел Христов. Миналата седмица срещу тях бе образувано досъдебно производство. Причината за това бе разгласяване на служебна тайна. В петък Галеви гостуваха в сутрешния блок на Нова телевизия и в ефир показаха протоколите от огледа и претърсването на имотите им в с. Ресилово край Дупница.
Според братя Галеви предстоят да излязат наяве още факти около зрелищната акция.
Междувременно вчера Дупнишкият районен съд е отхвърлил исканията на районната прокуратура за претърсване на автокъщите в района на града и изземването на автомобилите. На практика това означава, че тарашът на автокъщите е бил без санкцията на съда, обясни председателят на районния съд в града Ели Скоклева. При акцията на митниците и данъчните по автоборсите бяха иззети 10 автомобила и 2 мотора, които били без документи. /БЛИЦ