3-годишно дете е било докарано с много тежки травми и следи от домашно насилие - по тялото и главата. Детето е оперирано и настанено в реанимационни условия. Предстои полицията да провери дали реално е жертва на насилие, съобщи проф. Николай Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов“. 

400 души са преминали през "Пирогов" за денонощието, 78 пациенти са останали на лечение. 90 души са преминали през нощта на новата година. Напливът е бил след настъпването на 2021 г. Така от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" обобщават данните за травмите в новогодишната нощ и пациентите през изминалата 2020 г., пише "Монитор". 

10 души преминали през болницата с наранявания от бомбички. Нямаме тежко ранени от пиротехника, разкри проф. Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов“ и зам.-председател на БЛС.
 
В токсикологията, след употреба на алкохол, са били прегледани 10 души. По-голямата част от тях са били млади хора, каза още той. 

"50 души с COVID симптоми са прегледани в Пирогов за денонощието. Част от тях са имали нужда от хоспитализация с кислородно дишане", съобщи началникът на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“  

Отминава една много тежка година, изпълнена с изпитание, Темата на година беше коронавируса, но думите на 2020 са "смелост" и "солидарност". Смелостта на лекарите да се сблъскат с нещо непознато, смелостта на медиите, полицията, учителите и тези, които останаха у дома, заяви проф. Габровски.