40 леки автомобила са били разбити през нощта във Варна, съобщава Varna24.bg. Фрапиращата информация бе споделена в групата "Виждам те КАТ-Варна", където бяха публикувани и снимки на някои от автомобилите, върху които е извършено посегателство.

Ето какво коментира един от администраторите на групата: "Получих доста плашеща информация. Снощи са били разбити над 40 коли, а това са само сигналите, сигурно има и още извън тази статистика. Вероятно са били една група от 10-15 човека, които са се пръснали по двама, трима да "шетат".

Хайде да помислим колективно, как тия животни да си получат заслуженото, понеже очевидно законът няма да го променят, което означава, че дори полицията да ги залови, след 24 часа са вън.... На мен лично ми писна, въпреки че към момента не съм пострадал, минаха около две години от последният път".


От пресцентърана полицията съобщиха, че в нощта между вторник и сряда са подадени три сигнала на територията на Трето РПУ, като два от тях са за потрошени автомобили във "Възраждане" и един във "Владиславово". 

Варненци започват да обмислят варианти за видеонаблюдение по всички входове, за да се сложи край на безчинствата. 

Ето и един от коментарите в групата със закана за саморазправа след разбит автомобил: "Квартал "Владиславово" над Еконт. Ейй, хубавци знам че четете. Бъдете спокойни няма да занимавам полицията. Първо правило - винаги се оглеждайте за камери,  второ правило - не разбивайте коли без да видите с очите си нещо ценно, трето правило - аматьори, търсете навсякъде!

Имах 100 лв в сенника и 50 лв. в жабката, мерси че сте ги оставили. Голям удар, че сте взели флашка за 10 лв. и 15 м. кабел, който струва 20 лв., евала на вас. Пазете се, случват се нещастни случаи!"