Община Бургас участва в международното изложение за цветя в турския град Ялова със самостоятелен щанд. То е открито от кмета Димитър Николов и министъра на търговията и промишлеността на Турция Али Джошкун, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас.
Преди официалната церемония Николов и зам. кметът Красимир Стойчев са имали среща с валията на Ялова доц. д-р Йусуф Ербай и със зам. кмета на турската община. Дискутирани са теми, свързани с взаимодействието в сферата на туризма между двата морски града, по интензивното развитие на търговските отношения между бизнеса в двата региона, както и възможностите за обмен в областта на културата. Обсъдени са и възможностите за по-тясно сътрудничество между двете търговско-промишлени палати и за възможността представители на бургаският бизнес да инвестират в Ялова.
По време на голямото земетресение там през 1991 г. няколко бургаски училища и като цяло бургаската общественост първа предложи помощта си за пострадалите, отбелязали по време на срещата от местната управа на турската община.
В Ялова живее най-голямата група изселници от Бургас. Десетки представители на общността посетили бургаския щанд, за да си направят снимка за спомен пред знамената на Община Бургас и България. /Марина Шиварова, БЛИЦ