Петимата сводници от разбития канал за ”бели робини” в Бургас ще отидат зад решетките, съобщи кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град. Двете жени и тримата мъже ще бъдат съдени за трафик на хора и склоняване на непълнолетни девойки към проституция.
По време на специализирана акция на сектор „Борба с организираната престъпност" в края на миналата седмица на Пенка Георгиева, Диляна Кужеленкова, Златомир Стоянов, Атанас Желев и Иван Панайотов бяха сложени белезниците. Групата е стопанисвала в Бургас  “Сименс клуб“ и бар “Калигула“, както и две квартири, разположени в центъра на града. При спецакцията са открити освен пълнолетни жени, предоставящи сексуални услуги срещу заплащане, но и няколко непълнолетни проституиращи момичета.
Установено е, че част от момичета, работещи на територията на бургаските клубове и квартири, са от Северна България (от Врачански и Монтански региони), като същите са набирани под предлог за работа с високо заплащане, тоест налице е канал за набиране на “бели робини“ и осъществяване на вътрешен трафик.
Вече е установено и, че придобитите по незаконен начин пари се изпирали, чрез инвестиции в големи строителни обекти по Черноморието.
В петък състав на Бургаския районен съд под председателството на съдия Иво Добрев им определи постоянна мярка задържане под стража. /Марина Шиварова, /БЛИЦ