"Никакви документи от дома ми не са изчезнали при обира", бе категоричен пред Агенция БЛИЦ бившият заместник-министър на външните работи Феим Чаушев по повод на публикация в ежедневник, че от дома му са изчезнали документи от САПАРД. За диамантения часовник от емира на Катар той каза: "Да го намерят и да го сложат в МВнР".
"Какви са тези измишльотини, какво общо имам със САПАРД?! В продължение на половин час след обира само не можех да си открия нотариалния акт на дома ми, но го намерих", каза Чаушев. "Какви документи - аз нямам нищо общо със САПАРД, не знам какво е, какво общо мога да имам?!", добави бившият зам.-министър.
Той поясни обаче, че след грабежа на дома си е открил всички документи по земята.  На въпрос на БЛИЦ дали това е било предприето, за да бъде сплашен след като обяви, че ще съди Готфрид Манфред, Чаушев каза, че няма доказателства, че това е било за сплашване. "Защо да не е обир, след като са взели часовници и ценни вещи. Не, не виждам с какво да ме плашат", заяви Чаушев. Според него,  журналисти, които са се допитали до Брюксел  са получили отговор, че Манфред не е бил служител на ОЛАФ, но е ползван като експерт на ОЛАФ. Той оспорва твърденията на Манфред, че е осъществявал "политически чадър" по повод на осъществената среща на бизнесмена Людмил Стойков и германския посланик преди време и че е имал бизнес-партньорство с бизнесмена. 

Чаушев потвърди, че от дома му са изчезнали пари, бижута и ценности. Попитан защо е държал у дома си толкова ценен диамантен часовник, дар от емира на Катар шейх Хамад бин Халифа ал Тани, и като държавен служител имал ли е право да получава за себе си такива скъпи подаръци, Чаушев каза, че  от десет години  живее на този адрес и никога не е предполагал, че ще влязат именно в неговия дом, за да го ограбят.
"Когато ми подариха часовника бях в делегация на президента и всички членове на делегацията получиха подаръци, което е съвсем нормално за тези страни", разказа Чаушев. Не трябва ли, обаче, когато се получават такива скъпи подаръци, те да бъдат предоставяни на ведомството, в което служителя работи - на това Чаушев отговори: "Да го намерят и да го сложат в Министерството на външните работи. Аз не знам колко струва часовникът".
БЛИЦ припомня, че за обира в дома на бившия заместник-министър медиите научиха в понеделник, предполага се че тарашът е станал в неделя. /БЛИЦ