Постоянните нарушения на режима за прекратяване на огъня, жертвите сред мирното население и разрушаване на жилищни райони в Алепо прелели чашата на търпението на руснаците спрямо „умерената опозиция”.
 

Израелски медии твърдят, че командването на руските ВКС отдавна установило разположението на всички възможни командни пунктове, бази, складове и зони за почивка на екстремистите. Руснаците строго спазвали режима за прекратяване на огъня, но при всеки даден им повод отговарят адекватно и твърдо.
 
Вчера, 7 юни, четири руски бомбардировача Су-24 нанесли авиационни удари по полеви щабове и бази за съхраняване на техника на радикалите северозападно от град Алепо. Последната капка на търпението станал обстрел на пост на руската военна полиция в зоната със спрени бойни действия.
 
Екстремистите извършили 6 обстрела по руските миротворци, никой не пострадал, но заплахата трябвало да бъде ликвидирана.
 
Всичките фугасни 500-килограмови бомби попаднали точно в целта, набелязаните обекти са разрушени. Бомбардираните радикали все още не са обявили понесените щети. / БЛИЦ