На 24 февруари 2009 г. ЧЕЗ България ЕАД прекрати договора си с фирма „Полипост- поща и логистика” АД за печат и доставка на фактури до своите клиенти, след което тази дейност ще се изпълнява от “Мениджмънт Бизнес Машин” (M&BM) ООД, съобщават от разпределителното дружество и обясняват: крайната мярка е поредна стъпка, която ЧЕЗ предприема, за да осигури по-голяма надеждност на доставката на фактурите и повишаване на клиентската удовлетвореност от предоставяните услуги.
ЧЕЗ пристъпи към прекратяване на договора с „Полипост – поща и логистика” АД след системни оплаквания на клиенти за некачествено извършване на услугата. Въпреки положените усилия от двете страни не бяха постигнати удовлетворителни резултати, е посочено в съобщението.
Новият партньор за извършване на услугата хибридна поща - М&BM - е лицензиран от Комисията за регулиране на съобщенията за извършване на неуниверсални пощенски услуги и има многогодишен опит като предоставя услугата и на други компании на територията на цялата страна, сред които Българска Телекомуникационна Компания АД, Vivatel, Globul, Е.ОН. България, Метро Кеш енд Кери България ЕООД, Лукойл Гарант и Съгласие, ПроКредит Банк (България) АД и Българска Народна Банка.
М&BM разполага с център за обработка на данни в София и четири принтинг центъра в София, Пловдив, Велико Търново и Варна. В центровете са инсталирани високопроизводителни печатащи и пликоващи машини, като производството надхвърля 10 млн. отпечатани страници месечно и разнос на пратки до над 3 млн. клиента месечно. /БЛИЦ