Електроразпределителното дружество ЧЕЗ е спряло тока в жилищата на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и члена на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Димитър Гривеков, който отговаря за цените.
Министърът останал без осветление, въпреки че платил сметката си безкасово, съобщиха източници от ДКЕВР, където Димитров потърсил помощ. Това станало преди седмица. Имаше проблем, става дума за грешка от наша страна, обясниха от ЧЕЗ. Жилището на министъра се оказало с електромер с два различни номера. Димитров останал много изненадан и от таксата за пускане на тока, която беше увеличена четири пъти.
Гривеков от ДКЕВР пък два дни по няколко часа бил без ток заради ремонти. Той бил готов да нареди проверка в ЧЕЗ, но после се оказало, че компанията е предупредила за спиранията и не е нарушила общите условия за работа с абонатите. Двата случая обаче ни дават нова сила да продължим проверките по жалбите на абонатите, коментира източникът от ДКЕВР.

По повод оплаквания на клиенти за завишени сметки при въведеното тримесечно отчитане на тока регионалният мениджър на ЧЕЗ Любош Павлас заяви: "Предпочитаме нас да ни кредитират клиентите, а не ние тях." /"Дневник"