Бившият земеделски министър Васил Чичибаба от правителството на Жан Виденов, който е обвинен във връзка със зърнената, криза през 1995-1996 година, се оправда с икономическото състояние на страната ни през този период.
В днешното си изявление пред Темида той изтъкна спада на икономиката ни, нестабилността на банките през периода на управлението си и неукрепналото състояние на митниците. Според него информационните системи тогава не са били добре развити, а земеделието е било в проблемна ситуация на криза. Той сметна, че навремето тогавашният главен прокурор Иван Татарчев е настроил обществото срещу него като медиите много помогнали за това. Бившият земеделски министър заяви, че е невинен и че в обвинителния акт нямало никакви доказателства срещу него. Чичибаба оспори цифрите в обвинението, като изнесе данни за изнесеното зърно за периода, в който е обвинен, които той получил от агенция "Митници". Според тези данни за този период са изнесени 7 хил. и 200 тона.
Освен Чичибаба подсъдими по това дело са неговите заместници Мария Бозукова, Димчо Попов, Миньо Манев, Кирил Цочев и бившият директор на "Нефтохим" Стефан Неделчев. Шестимата са обвинени в безстопанственост в особено големи размери заради износ на около 990 хил. тона пшеница. Според обвинението държавата е ощетена с 66 млн. долара. Милан Николов, БЛИЦ