Вътрешният министър Бойко Рашков смени ръководното на дирекция „Вътрешна сигурност“. Директорът на „Вътрешна сигурност“ ст. комисар Стефчо Банков е бил преназначен и понижен в длъжност.

Неговите заместници също са махнати.

Старши комисар Стефчо Банков е завършил ЮЗУ „Неофит Рилски“, специалности „Връзки с обществеността“ и „Право“. Има магистърска степен по „Философия“ от СУ „Св. Климент Охридски“.

Преподавател в Правно-историческия факултет на ЮЗУ. В МВР постъпва през 2004 г. Работил е в 5-о РПУ и ГДБОП. От 2009 до 2019 година е началник сектор в дирекция „Вътрешна сигурност“, след това зам.-директор. От 23 декември оглавява Дирекция „Вътрешна сигурност“.

Снимка: МВР

Много политици са подслушвани, зави по-рано днес вицепремиерът Бойко Рашков. Вчера министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди казаното от ген. Атанас Атанасов, че премиерът Стефан Янев е бил сред подслушваните политици.

Той призова служителите да не унищожават материали, тъй като всичко може да бъде доказано.

Във връзка с тези твърдения Софийска градска прокуратура се самосезира с цел установяване на обективната истина. 

СГП е възложила на Националното бюро за контрол на специализираните разузнавателни средства, във връзка с неговите компетенции по закон, извършването на проверка в Дирекция “Вътрешна сигурност“-МВР, ГДБОП-МВР и ДАНС, която следва да установи извършени нарушения при прилагането на СРС.