Започна чистка на работещи за БНТ1, оплакаха се уволнени от "Сан Стефано" 29. Отстранени от работа са 21 души от най-мащабната и скъпа продукция на националната медия - шоуто "В неделя с...", водено от Димитър Цонев, съобщава в. "Труд". Други около 100 души са напуснали по свое желание, защото не са получавали пари.
Скандалът в предаването тлее вече седмица. На среща днес били привикани нарочените за отстраняване, сред които главният режисьор, операторите, две от асистентките на водещия и т.н. На нея Хачо Бояджиев като консултант на проекта им обяснил, че вече не са нужни на продукцията. Бяха отстранени хората, които от 4 месеца работеха по 12-14 часа дневно, за да стартира предаването, оплакаха се от самия екип. "При положение, че сме "завладели" 25-30% от хората, които гледат в неделя телевизия, да сменяш екипа е самоубийствено", твърдят те.
Отстранените не са щатни служители на телевизията. Те са наети като външни експерти специално за продукцията. Техните места веднага били заети от служители на БНТ1.
С това обаче скандалът е шоуто не свършва. За излъчените 6 предавания нито един от 200-те души, които работят в шоуто, не е получил пари. Хонорарите е трябвало да се плащат всяка седмица. Цонев заяви, че до понеделник хората ще си получат парите. /БЛИЦ