Дете от средецкото село Дебелт възкръсна на собственото си погребениe. Поне това твърдят родителите му Мира Маринова и Димо Кошничаров, съобщава "Флагман".

Двамата все още не могат да осъзнаят какво се е случило. Тялото на момченцето е в ковчега и никой не знае дали то още е живо, или действително е починало.

От епикризата става ясно, че 4-годишният Стоян, поне според медицинските документи, е издъхнал на 12 декември в 14:36 часа в бургаска болница, вследствие на кардиологичен проблем.

Родителите твърдят, че детето починало в петък срещу събота вечерта, но смъртният акт бил издаден по-късно. Тялото му било прибрано за денонощие в моргата, след което предадено на семейството.

Днес те решили да го погребат. Рано сутринта майката Мира се изненадала, защото видяла, че памперсът му е пълен с урина, а вечерта, след като го взели от отделението по патоанатомия го преоблякла.

Чудо в Сливен: Откараха мъртвец в моргата, а той възкръсна от ковчега!

 

Семейството организирало скромна траурна процесия, стигнали до гробището, където изкопът вече бил подготвен.

Минути преди да положат тялото те твърдят, че детето започнало да мърда в ковчега. Близките се шокирали! Няколко човека се кълнат, че са го видели да мърда. „Просто се размърда в ковчега. Всички го видяха, не беше  просто мръдване, а здраво поместване”, обясняват от семейството.

Родителите веднага се обадили на телефон 112, след което върнали ковчега с детето в дома им.

В момента при детето е й кметът на Дебелт Ангел Ников. „Обадиха ми се още сутринта. Детето е пред мен, не мога да потвърдя дали е живо или починало. Родителите ми обясниха, че и лекарите не са им казали нищо. Тялото е студено, но не и вкочанено”, коментира Ников.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ