Не мисля, че цялото село да мине под карантина е много ефективна мярка. Това заяви главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по повод новото открито огнище на коронавирус в град Сърница, пише trafficnews.bg.

"Разбира се, всички варианти ще бъдат обсъдени, но по-важното е да намерим източниците на зараза и тях да ограничим", обясни д-р Кунчев, преди да влезе в срещата, на която ще се реши какви да бъдат мерките срещу разпространението на вируса в населението място.

"Случаите към момента са 14. Няма хора с тежки симптоми. Лошото е, че има доста движение на хората в този район, но вярвам, че случаите ще бъдат установени и ограничени. Решихме, че не се налага поставяне на КПП-та. Има някои особености, които се опитваме да решим.

Сърница е място с развит туризъм и там ходят хора на почивка от много места.

Препоръчвам на туристите да избягват Сърница като туристическа дестинация в следващите 2 седмици. Даже тези, които имат резервация за тази събота и неделя, препоръчвам да я отменят! Искаме да помолим събирането на хора в 3-те молитвени домове да бъде ограничено, нека не поемаме излишни рискове.

Смятам, че се справим с това огнище в рамките на 10 дни“, заяви Кунчев.
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ