Д-р Найду разкри кой плод ни прави вечно красиви
Тя посочва един продукт, който трябва да се консумира всеки ден, за да да намали и риска от деменция
С какво се храним е важно за здравето, включително и за паметта, концентрацията и по-доброто и цялостно поддържане на мозъка ни. Д-р Ума Найду, която е психиатър, преподавател в медицинския факултет на Харвардския университет и автор, разкрива как храненето може да подобри физическото състояние и да възстанови психичното здраве.
Тя посочва един продукт, който трябва да се консумира всеки ден, за да удължи младостта и да намали риска от деменция.
По време на работа с пациенти в своята практика д-р Найду е установила, че боровинките могат да забавят стареенето и дори частично да възстановят психичното здраве.
Специалистът обяснява, че този плод е богат на флавоноиди, които намаляват риска от стареене на мозъка и деменция. Освен това съдържа естествени антиоксиданти, които могат да спрат възпалителните процеси в червата и мозъка.
Консумацията на най-разнообразни горски плодове може да намали симптомите на тревожност и дори да помогне за предотвратяването на невродегенеративни болести, казва д-р Найду.