От 3 февруари започва конкурсът за най-добра училищна песен „Голямо междучасие”, организиран от столичната община и групите D2 и Gravity Co.
Конкурсът има за цел да развие музикалната култура на младежите, да стимулира тяхната креативност, да ги срещне с връстниците им, за да обменят опит и емоции в музиката, както и да даде възможност на всички участници да бъдат на Голяма сцена, обясняват инициаторите.
В конкурса може да се включи всеки ученик от 1 до 12 клас от столично училище, който пее, свири или има ученическа група. В първия етап на конкурса, който продължава до 3 април, всеки кандидат за музикално признание може да качи своята авторска песен или любителски видеоклип на официалния сайт: www.d2band.com Няма да се допускат песни с нецензурно съдържание, както и кавър версии.
От 4 април до 15 май ще се осъществи електронно гласуване за най-добрата песен в сайта на конкурса www.d2band.com
От 22 април до 13 май 2009 г. ще се организират десет концерта на териториален принцип в софийски училища, на които ще се представят всички участници - групи и изпълнители.
Победителят в конкурса за най-добра училищна песен „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ ” ще бъде обявен на голям финален концерт с участието на групите D2 и Gravity Co на 20 май 2009 г. Той ще получи и Голямата награда: запис на песен в професионално студио, заснемане на видеоклип, директно участие в националния конкурс „Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае” 2009 година. /БЛИЦ