Вместо да целуват пръстена както в "Кръстникът", за да влязат във фамилията, в Дупница допират устни до часовника на Галев, разказва дупнишка легенда, съобщава "24 часа". Той е от чисто злато, към 450 грама и е подарък от Ангел Христов. А Гелето има часовник с три диаманта. "Часовниците са на почит при тях", споделят близки до Галеви. "Щом си целувал часовника на Пламен, значи си влязъл в обкръжението му. А това значи, че нямаш проблеми"-твърдят те.
Според друга дупнишка легенда приятелката на Пламен Галев - Юлия, живее в биг брадър, откакто вече 10-ина години имат отношения. В жилището на дамата имало камери, които се следели онлайн непрекъснато от назначен за целта служител.
В Дупница има ред в заведенията и когато той се наруши, настава хаос. В "Браво" 2 маси  били резервирани постоянно за приятелката на Галев и за дъщеря му и евентуално съпругата му. Заради това, че дъщерята на Галев седнала на масата на приятелката му, управителят бил бит от бодигардовете и се оказал със счупена челюст. Служителите на реда пък се направили, че не виждат нищо.
Друга традиция било Красимир Оков пръв да опитва храната на Галев. Оков е шофьорът на тъмен джип наричан "гробарката". /БЛИЦ