Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите /ТД на НАП/ в Ловеч е наложила на търговски обекти и складове глоби от 200 до 10 000 лв. Наказанията са последвали след инвентаризации на седем големи търговски обекта и складове в Ловешка област през август и септември, съобщи днес Калинка Радоева от дирекцията, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Според Радоева като резултат от проверките са съставени от инспектори на ведомството 3 акта за констатирани административни нарушения. Най-често срещаните от тях  са неиздаване на касови бележки и разлики между наличността в касата, и показанията на касовия апарат. В един от случаите, където е установено различие при съпоставянето на складовите наличности и счетоводните данни, е назначена ревизия.
Проверките и инвентаризациите на складовете и търговските обекти от данъчните инспектори продължават в региона и в момента. Контролът ще е постоянен и в бъдеще като ТД на НАП-Ловеч очаква сигнали за нарушения и от страна на гражданите.
Гергана ДИМИТРОВА  /БЛИЦ