Николай Маринов – Малкия Маргин се яви днес доброволно в сградата на ДАНС на бул. "Черни връх" в столицата. Той бе конвоиран от бронирани автомобили. Не бе придружаван от адвокат. Освен него са разпитвани още няколко души, самоличността на които не беше разкрита. Адвокатите на Маргините Людмил Рангелов и Лъчезар Таков не бяха запознати с причината за явяването на Николай Маринов в ДАНС, нямат и информация дали Красимир Маринов – Големия Маргин също ще бъде извикан.
"Във връзка с изпълнение на своите функционални задължения, предоставени й от закона, ДАНС провежда специализирани операции и предприема конкретни действия. Тази сутрин в поделенията на ДАНС бяха призовани различни лица. В 6,30 ч. в сградата на Агенцията на бул. „Черни връх” се е явил Николай Маринов". Това съобщиха официално от ДАНС. В съобщението обаче не се уточнява кои са другите призовани.
По същия начин също към 6:30 ч. вчера в ДАНС бе доведен на разпит считания за наркобос Златомир Иванов-Златко Баретата.


Това, което прави ДАНС е рутинна работа, тя не е от вчера и няма да свърши днес. Обществеността може да очаква всякакви действия, свързани със Закона за ДАНС. Не трябва да се изненадваме от тези рутинни действия независимо кога са те - дали са сутрин или вечер. Причината е една единствена - че ДАНС влиза в своите правомощия, заяви говорителят на ДАНС Зоя Димитрова.

От няколко месеца и Малкия, и Големия Маргин са на свобода заради различни здравословни проблеми. Делото срещу тях беше отложено за пореден път, за 3 ноември т.г., заради болест на Иво Карагеоргиев - един от съучастниците им, обвинени заедно с тях в три поръчкови убийства. Маргините бяха освободени от съда на 03.12.2007 г. под парична гаранция от 20 000 лв. Двамата братя Маринови, Иво Карагеоргиев, Светлин Карагеоргиев, Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошев са обвинени, че са подготвяли покушения срещу генерала от запаса от МВР Любен Гоцев, убития Иван Тодоров - Доктора и покойния бивш шеф на "Химимпорт" и близък до ТИМ Никола Дамянов. Софийски градски съд пусна от ареста Иво Карагеоргиев, с парична гаранция от 10 000 лева, след като пред съда бе представена експертиза, че е болен от най-тежката форма на исхемична болест и не може да се лекува в ареста, тъй като има риск за живота му. В началото на ноември 2007 г. офиси на над 20 компании на Маргините и близки до тях бяха обискирани от спецчасти, като бяха иззети фактури, счетоводна документация, компютърни конфигурации, съдържащи данни за дейността на фирми, документи за собственост, парични суми. /БЛИЦ